La “nostra” Vall Blanca

Posted by on febrero 11, 2014 at 12:10 am.

No deixem que la Vall deixe de ser blanca.

pobla benicadell

Foto de Ferran Garcia del blog http://ferrrano2.blogspot.com.es/

Em considere afortunat per ser d’un poble de la Vall d’Albaida, criat a terra de frutals i vinyes i amb vistes a una serra amb encant com és el Benicadell. “Quan el Benicadell fa capell, pica espart i fes cordell”. Dits com aquest, tantes voltes sentit als nostres avis, parlen de la cultura d’un poble o millor dit, d’una regió: la nostra vall, la que els àrabs anomenaren vall blanca pel seu color de terra particular. Aquest territori és únic. Únic pel seu paisatge. Per la seva fauna. Per la seva flora. Pels seus habitants. Acostume a rodar amb bicicleta pels termes de la vall, i no pare de trobar-me cada dia en elements que el fan particular, i per als qui no coneguen, anime a comprovar.

A aquesta terra on vivim, fa uns anys, l’anterior corporació municipal ens va deixar un regal d’acomiadament. Un projecte encaminat d’una planta de residus animals. Si pareix extrany, però si, no ens ho inventem. Pretenen fer UN ABOCADOR DE RESIDUS D’ANIMALS al centre de la Vall d’Albaida amb vistes al Benicadell. Danyant considerablement així tant la terra fèrtil de l’entorn, com el seu paisatge, com el seu ambient.  Increïble però cert.

Quan de sobte torna a aparèixer la veu dels qui ens ignoren, els qui ens governen.

Açò no ve de nou, de fet com dic és un regalet de fi de legislatura del govern de la gavina a la Pobla del Duc. Per recordar tot el que suposa i com ens afecta a aquest enllaç  del noticiari web portalcomarcal podem ficar-se al dia i recordar. O també al blog del amic @xsas al seu article La Vall blanca es torna roja, destrossant somnis.
Estem parlant de l’any 2011. La Vall va parlar i es va manifestar totalment en contra d’aquest projecte i pitjor encara d’aquesta manera de governar, amb mentides   ocultant la veritat a una comarca, sense comunicar als afectats res sobre el projecte i sense donar cap tipus d’explicacions convincents. La vall va respondre amb manifestacions públiques i milers de signatures i al·legacions oblidades u ocultades.

A finals de 2013 el Consell llançà de nou un pols als veïns i amb una pura maniobra política autoritzava la construcció de la planta. Aleshores és quan jo i molts veïns ens fem preguntes que potser mai seran respostes pels promotors del projecte i per qui el recolzen, que tenen a veure amb la idoneïtat de la construcció d’una infraestructura d’aquest tipus a un territori totalment rural. O de si es disposen dels recursos suficients per al desenvolupament d’aquesta activitat. De com es pot perjudicar seriament unes terres dedicades al sector agrari. De com esfumar les possibilitats turístiques de la zona. De quants llocs de treball pot crear aquest projecte i quants més va a destruir. De com perjudica a la zona protegida de l’ombria del Benicadell… i així podríem seguir sense arribar a cap lloc.

no a la planta

O si? Arribem al lloc on estem ara, amb uns veïns que NO volem la planta.

A més ens recolzen la majoria dels governs locals i comarcals. Però pareix ser que això no és suficient per a frenar el projecte. Continuem sent oblidats i ignorats. La nostra veu és oblidada i menyspreada una volta més per un sistema polític i governamental sense sentit que ens tracta com a marionetes. Estem a temps de canviar, de reaccionar i manifestar que aquesta terra és nostra. Perquè com deia Estellés “perquè arribarà el dia que no podrem més i llavors ho podrem tot” .

Que no ens callen. El proper divendres 14 de febrer a l’auditori de la Pobla del Duc els veïns de la Vall diguem NO A LA PLANTA DE RESIDUS ANIMALS. 
assemblea

 

Leave a Reply